RECEPT AV DELL´ ARTISTA

Potatis- & olivoljefocaccia

Våra produkter

BAKA MED OLIVOLJA

Potatis- & olivoljefocaccia

Ingredienser:
300 g skalad potatis
3 tunnskivade potatisar
25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 dl Dell Artista Cucina extra virgin olivolja
3 tsk flingsalt
2 msk honung
500 g vetemjöl special
1 kruka färsk rosmarin
Dell Artista Cucina extra virgin olivolja
Flingsalt

Såhär bakar du focaccian:

1. Koka potatisen så den blir mjuk. Pressa potatisen och låt den svalna.

2. Lös upp jästen i det ljumna vattnet och tillsätt den pressade potatisen, 1 dl olivolja, salt och honung.

3. Tillsätt mjölet lite i omgångar och knåda degen i maskin i ca 15 minuter tills degen går ihop och är lagom kladdig. Låt degen jäsa 40 minuter i rumstemperatur under bakduk.

4. Sätt ugnen på 225 grader.

5. Klä en rund form, cirka 24 cm i diameter med bakplåtspapper och häll ner degen i formen. Tryck ner hål i degen med fingrarna.Täck med bakduk och jäs ytterligare ca 30 minuter.

6. Ringla på ca ½ dl olivolja på degen. Fördela ut den skivade potatisen, strö över rikligt med flingsalt och rosmarin.

7. Baka mitt i ugnen cirka 35 minuter, brödet ska ha en innertemperatur på 94 grader. Ta ut brödet och låt svalna något före servering.

8. Njut! Doppa gärna brödet i Dell Artista Tavola extra virgin olivolja.

LAGA MAT MED OLIVOLJA

Fler recept från Dell ´Artista

Gurksallad med mynta, avokado & fetaost

Se receptet

Extra virgin aioli

Se receptet

Olivoljebakade tomater

Se receptet

Jungfrupesto

Se receptet