Såhär bakar du focaccian:
1. Koka potatisen så den blir mjuk. Pressa potatisen och låt den svalna.
2. Lös upp jästen i det ljumna vattnet och tillsätt den pressade potatisen, 1 dl olivolja, salt och honung.
3. Tillsätt mjölet lite i omgångar och knåda degen i maskin i ca 15 minuter tills degen går ihop och är lagom kladdig. Låt degen jäsa 40 minuter i rumstemperatur under bakduk.
4. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Klä en rund form, cirka 24 cm i diameter med bakplåtspapper och häll ner degen i formen. Tryck ner hål i degen med fingrarna.Täck med bakduk och jäs ytterligare ca 30 minuter.
6. Ringla på ca ½ dl olivolja på degen. Fördela ut den skivade potatisen, strö över rikligt med flingsalt och rosmarin.
7. Baka mitt i ugnen cirka 35 minuter, brödet ska ha en innertemperatur på 94 grader. Ta ut brödet och låt svalna något före servering.
8. Njut! Doppa gärna brödet i Dell Artista Tavola extra virgin olivolja.