Såhär bakar du citrus- och olivoljekakan:
1. Skiva citrusfrukterna ca 3 mm tjocka.
2. Häll vatten, socker och vaniljpulver i en kastrull och låt sjuda upp på mellanhög värme.
3. Lägg i citrus skivorna i ett jämnt lager, se till att alla skivor täckts med sockerlagen och låt karamelliseras på lägsta värme i ca 15 minuter. Det är viktigt att det inte kokar för då kommer skivorna gå sönder. Ta av värmen och låt svalna.
4. Sätt på ugnen på 175 grader.
5. Vispa ägg och socker ljust, lätt och fluffigt. Häll i olivoljan försiktigt i en tunn stråle under omvispning. I med citronzest och juice.
Vänd ner bikarbonat, bakpulver och vetemjöl.
6. Pensla en springform ca 24 cm i diameter med olivolja och klä sedan botten och sidor i bakplåtspapper.
7. Klä hela botten och även kanterna om det räcker i ett tunt lager omlott med citrusskivorna. Spara sockerlagen som blir över.
8. Häll försiktigt i smeten och baka sedan i ca 30 minuter i ugnen tills en sticka kommer ut torr. Pensla den gräddade kakan med sockerlag och låt sedan stå.
9. Låt kakan svalna innan du vänder den och drar av bakplåtspappret. Pensla ovansidan och kanterna med mer sockerlag så kakan blir glansig och saftig.