RECEPT AV DELL´ ARTISTA

Kladdig chokladkaka

Våra produkter

BAKA MED OLIVOLJA

Chokladkaka med olivolja, pistage och havssalt

Ingredienser:
300 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl Dell Artista Cucina extra virgin olivolja
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
100 g grovhackade rostade pistagenötter och mandlar
Havssalt

Såhär bakar du chokladkakan:

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad.

3. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Det ska inte bli pösigt. Vispa ner oljan. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl. Vänd ner mjöl och salt.

4. Häll smeten i en form med löstagbara kanter (ca 25cm i diameter), klädd med bakplåtspapper. Toppa med grovhackade nötter och lite havssalt.

5. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar. Den ska vara kladdig men inte rinnig.

LAGA MAT MED OLIVOLJA

Fler recept från Dell ´Artista

Dressing med olivolja, tabasco & lime

Se receptet

Jungfrupesto

Se receptet

Burrata med olivolja

Se receptet

Citrus- och olivoljekaka

Se receptet